DESPRE CLUB AMBARCATIUNI SPORTIVI SPONSORI BIMBO HOME

Echipa nationala de yachting a Romaniei participa in perioada 29 Iunie - 10 Iulie la Campionatul Mondial de Yachting de la Marsilia.

Mai multe detalii la adresa: www.sailing-games.com

Istoric

Promotor al sporturilor nautice, Yacht Club București a fost înființat în anul 1937. Datorită situației politice și sociale de după cel de-al doilea război mondial, clubul a fost dezactivat. Activitatea sa este continuată de către Clubul Nautic Universitar înființat în anii 1947-1949 chiar pe vechiul amplasament al Yach Club București, Parcul Național Herăstrău.

În anii '70-'74 sub conducerea antrenorului emerit Andrei Butucaru, secția de yachting a obținut numeroase titluri naționale, precum și 4 titluri balcanice consecutiveprin sportivul Horia Ispas. În anii '80, odată cu sosirea în cadrul secției de yachting a unor antrenori foști componenți ai loturilor naționale (Mircea Dumitriu, Nae Iliescu, Matei Carapancea) și cu ajutorul conducătorilor clubului din acea perioadă, au fost achiziționate materiale și echipamente cu care au fost obținute rezultate până în prezent. Sub îndrumarea antrenorilor mai sus menționați au fost obținute medalii la jocurile balcanice precum și participarea lotului olimpic la Jocurile Olimpice de la Moscova din 1980.

Yacht Club Bucuresti, cu sediul social in Bucuresti, sector 1, Soseaua Nordului nr. 7-9 a fost reinfiintat in anul 2001, cf. Legii Sportului si OG nr 26/2000, prin hotararea judecatoreasca nr. 579/PJ/2001 definitiva si irevocabila.